hepsi okumuş çocuklar

kamyonla işim var, bir soru sorayım sonra çekip gideceğim. benim “science” merakım, ortaokuldayken aldığım ingilizce fen dersinde ezberlediğim ingilizce tanımların ötesine geçememekle birlikte, seviyorum ne yapayım kafam basmıyorsa ayıp mı günah mı? şimdi bir soru soracağım, bilgisi olan beni aydınlatsın canını yediklerim.

şimdi okulun güneş almayan bir kısmında yere bir hendek kazılmış ya da çukur herneyse. boyu 4-5 metre, eni yarım metre kadar filan. şimdi hendeğin iç tarafındaki bir cepheyi boydan boya pembe poliüretan köpükle kaplamışlar tamammı? toprak beyaz toprak, hatta beyaz kayaç da diyebiliriz. gözlemlediğim zaman diliminde oraya hiç güneş vurmamasına ragmen o pembe renk karşı cepheye yansıyor. yani hendeğin içi bir nevi “pembeleşiyor”. bu yansıma nasıl olur ya gözünüzü seveyim? yansıdığı şey bildiğimiz “daş” hem de en matından. köpük desen parlak değil filan. what foot?

12 thoughts on “hepsi okumuş çocuklar

  1. oğlum ben neden yeni görüyorum bu yazıyı ya! önce bana soracaksınız önce bana!!! ben saksı değilim!

    sevgili jekabo, denemecan'a katılıyorum. ayrıca quartz piezoelektriklenme örneğine en yatkın mineraldir.

    sevilerle,
    semih yuvakuran.

  2. kanka 2 tane olduk işte. çarşamba biraz var. yaz okuluna emin adımlarla yürüyorum. ters köşe 1 taneydi. neyse ki flowsheet çıktı da biz de yolumuzu bulduk.

    flowsheet çıktı mertlik bozuldu! meeeert! ömeeer! yine birikti bölümler.. yeni yılda ezel günü düzenlemek dileğiyle şimdilik gözlerinden öperim.

    güllerin içinden koşarak gelsen bana. dshfauıdhafpı. ulan böyle mesaj mı olur! mesaj var kaçın!!! neyse mfö de iyiydi geldi geçti işte.

    iyi geceler arkadaşlar. çok öptüm hepinizi tekrar tekrar.

  3. yaz okulu olmaz ya. gidilmez o sicakta. sisssssss rahat ol sen. gecilir elbet. cubuk'ta calisacak maden muhendisi ariyolarmis. acik ocaktir muhtemelen. bana da guvenilir kaynaktan bilgi geldi. konsolos askerligi erteletir iki sene calisirim derse ve isi de begenirse gitsin baslasin. ben bir konusayim onunla. flowsheet sasmaz. omeeeeeeeeeeer! omeriiiiiiiiiiim!

  4. usta güzel de ilk resimdeki kayacın içindeki minik parlak kristaller yüzeye gelen ışığı yansıtır o tamamda, vallaha ben hala anlamıyorum ya, mat oğlum o ya! baktım resme he aynen kendisi itoğluit.

Leave a Reply